Типологія особистості злочинця, який вчиняє викрадення у пасажирів на об’єктах залізничного транспорту - Якимова, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджено методологічні аспекти типологізації особистості злочинця. Розроблено типологію особистості злочинця на залізничному транспорті за глибиною і стійкістю його антисуспільної корисливої спрямованості та характером взаємодії з пасажиром-жертвою викрадення. Наведено рекомендаціїщодо її подальшого практичного використання. Исследуются методологические аспекты типологизации личности преступника. Разработана типология личности преступника на железнодорожном транспорте за глубиной и стойкостью его корыстной антиобщественной направленности и характером взаимодействия с пассажиром-жертвой кражи. Приведены аргументы в пользу дальнейшего ее практического использования. In this paper the research methodological aspects of offender typologies. A typology of offender in rail transport in the depth and firmness of his selfish antisocial orientation and nature of the interaction with the passenger-victim of theft. The recommendations for further practical use.
Типология личности преступника, который совершает кражи у пассажиров на объектах железнодорожного транспорта
Typology offender who commits kidnapping passengers on railway transport facilities
Keywords: тип; злочинець; антисуспільна спрямованість; викрадення; залізничний транспорт; пасажир; чуже майно; суспільна небезпечність; тип; преступник; антиобщественная направленность; железнодорожный транспорт; пассажир; чужое имущество; общественная опасность; type; criminal; antisocial orientation; kidnapping; railways; passenger; someone else's property; public danger