Сплайн-обробка багатовимірних радіотехнічних сигналів - Шелевицький, Ігор; Юрко, Юрій; Юрко, Олександр (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто обробку двох і трьохвимірних сигналів з допомогою методу найменших квадратів із сплайновими моделями. Багатовимірний сплайн є тензорним добут- ком одномірних сплайнів. В роботі показано особливості запропонованого підходу та виконано порівняння з іншими технологіями обробки (JPEG, wavelets).
Keywords: сплайн; фільтрація зображень; стиснення зображень