Новая технология определения геометрических и кинематических параметров вращающихся печей в процессе их функционирования - Могильный, С.; Шоломицкий, А.; Фролов, И. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Описано технологію вимірювання обертових печей програмно-апаратним комплексом: електронний тахеометр плюс керуючий комп'ютер. Фіксуються моменти часу вимірювань координат точок на поверхні обертової печі, що дає змогу обчислити положення центрів обертанння бандажів і осі обертання печі без її зупинки. Дистанційні вимірювання забезпечують безпеку і комфортність робіт. Наведено результати вимірювання обертової печі з випювання доломіту. Описано технологию измерения вращающихся печей програмно-аппартным комплексом: электронный тахеометр плюс управляющий компьютер. Фиксируются моменты времени измерений координат точек на поверхности вращающейся печи, что позволяет вычислить положение центров вращения бандажей и оси вращения печи без ее остановки. Дистанционные измерения обеспечивают безопасность и комфортность работ. Приведены результаты измерения вращающейся печи по обжигу доломитов. Measurement technology of rotary kiln with the software-hardware is described: tacheometer and control computer. Time measurement of coordinates of points on the surface of the rotary kiln is fixed, allowing calculate the position of the center of rotation of bandages and axis of rotation of the kiln without stopping it. Remote measurements provide the safety and comfort while working. The results of the measurement of rotary kiln for firing dolomite is presented.
Нова технологія визначення геометричних і кінематичних параметрів обертових печей в процесі їх функціонування
New technology for determining geometric and kinematic parameters of rotary kilns in the course of their operation
Keywords: геометрические; кинематические параметры; вращающиеся печи