Моделювання обробки KWTA-нейронною схемою змінних дискретизованих сигналів - Тимощук, П. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Описується математична модель KWTA-нейронної схеми (“K-winners-take-all”), призначеної для ідентифікації К максимальних серед N невідомих, змінних у часі дискретизованих сигналів, де 1 ≤ K < N . Для коректного функціонування моделі динамічний зсув вхідних сигналів протягом перехідних процесів повинен змінюватись набагато швидше, ніж вхідні сигнали. Представлено відповідні результати комп’ютерного моделювання. Mathematical model of discrete-time KWTA-neural circuit (K-winners-take-all) that can identify K maximal among N unknown, variable in time sampled signals, where 1 ≤ K < N is described. In order to have correct model functioning a dynamic shift of input signals should be changed much faster than input signals during transients. Corresponding computer modeling results are given.
Keywords: математична модель; KWTA-нейронна схема; дискретизований сигнал; динамічний зсув; комп’ютерне моделювання; mathematical model; KWTA-neural circuit; sampled signal; dynamical shift; computer simulation