Effect of antioxidants on the stability of pitch- based polymer to thermo-oxidative action - Krutko, Iryna; Yavir, Kateryna; Kaulin, Viacheslav; Strankowski, Michal (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Досліджено вплив стабілізаторів – донорів гідрогену – на процеси термоокиснювальної деструкції пекополімеру. Показано, що ірганокс не здійснює стабілізуючої дії на пекополімер, а меламін слабо уповільнює деструктивні процеси. Встановлено, що суміш ірганоксу та меламіну виявляють синергічний стабілізуючий ефект і за оптимального співвідношення вони можуть бути використані для запобігання небажаних термоокиснювальних процесів при приготування пекополімера.

The influence of stabilizers – hydrogen donors – on the processes of thermooxidative destruction of pitchbased polymer has been investigated. It is shown that Irganox has not stabilizing effect on pitch-based polymer and melamine slightly retards the destructive process. A mixture of melamine and Irganox exhibits synergetic stabilizing effect and at the optimum ratio it can be used to prevent unwanted thermooxidative processes during pitchbased polymer preparation.
Вплив антиоксидантів на стабільність пекополімеру до термоокиснювальної дії
Keywords: кам’яновугільний пек; пекополімер; деструкція; стабілізатор; ірганокс; меламін; pitch; pitch-based polymer; destruction; stabilizer; Irganox; melamine