Розроблення математичної моделі та методики якісної оцінки портрета користувача в освітніх інформаційних системах - Віткін, Леонід; Лемешко, Тетяна (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Запропоновано математичну модель та методику комплексної оцінки портрета користувача освітньої інформаційної системи, розроблено на основі експертних оцінок, яка дає змогу визначити індивідуальну траєкторію навчання на кожному етапі. Предложена математическая модель и методика комплексный оценки портрета пользователя образовательной информационной системы,разработанная на основы экспертных оценок, которая позволяет опредилять индивидуальную траекторию обучения на каждом ее этапе. It has been proposed a mathematical model and method of complex estimation to the portrait of user of the educational informative system,developed on the basis of expert estimations whish aiiows to determine the individual trajectory of learning on every his stage.