Математичне моделювання енергетичного потенціалу енергозбереження в електросталеплавильній галузі - Труфанов, І.; Метєльський, В.; Бондаренко, В.; Крисан, Ю. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Методологічно обгрунтуванні! науковий напрямкок розв’язування задач зберігання енергії при плавленні металу в дугових печах. Розглядається методика розробки алгоритмів прямого керування на базі промислових контролерів і мікрокомп’ютерів. Алгоритми будуються на основі інтегрального критерію енергозбереження. Виконано аналіз власних і синтез керуючих рухів системи енергозбереження. Знайдено алгоритм, що визначає співвідношення перевірки оптимальності алгоритму за енергозбереженням й умовам його фізичної реалізації.

The methodological substantiation of a scientific direction of the decision of problems of the savings of energy is made at fusion of metal in arc furnaces. The technique of development of algorithms of a direct control is considered on the basis of industrial control-lers and microcomputers. The analysis own and synthesis of managing movements of system savings of energy is carried out. The algorithm of a parity of check of an optimality of algo-rithm savings of energy to conditions of its physical realization is received.
Keywords: 621.365.7.03.14