Методи та засоби підвищення достовірності приймання радіосигналів із використанням нейронних мереж - Цимбалюк , Іван Ростиславович (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Дисертація присвячена розробленню та дослідженню нових методів та засобів підвищення достовірності приймання радіосигналів, що використовують штучні нейронні мережі для оброблення радіосигналів. Запропоновані методи та засоби базуються на припущеннях щодо ефективного розподілу простору сигнальних сузір’їв багатопозиційних модуляцій, досягненню балансу достовірності оброблення сигналів та затребуваної обчислюваної потужності, використанні методів аналітичного та імітіаційного моделювання та машинного вивчення. The dissertation is devoted to the development and research of new methods and means of increasing the reliability of receiving radio signals, which use artificial neural networks for processing radio signals. The proposed methods and tools are based on assumptions about the effective distribution of the space of signal constellations of multi-position modulations, achieving a balance between the reliability of signal processing and the required computing power, using methods of analytical and simulation modeling and machine learning.
Methods and means to increase the certainty of receiving radio signals using neural networks
Keywords: штучні нейронні мережі (ШНМ), згорткові нейронні мережі, достовірність, імовірність символьної помилки, програмне оброблення сигналів, амплітудна модуляція багатьох складових (АМБС), artificial neural networks (ANN), convolutional neural networks, reliability, probability of symbolic error, software defined radio (SDR), amplitude modulation of many components (AMMC); 681.126