Паляниця, Л. Я.Березовська, Н. І.Косів, Р. Б.Зуб, Н. О.Palianytsia, L. Ya.Berezovska, N. I.Kosiv, R. B.Zub, N. O.2019-05-212019-05-212018-02-262018-02-26Вплив умов регідратації сухих дріжджів на їх активність / Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, Н. О. Зуб // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 88–93.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/45014Досліджено ефективність застосування електрохімічно активованої води для регідратації сухих спиртових дріжджів виду Saccharomyces cerevisiae. Встановлено, що регідратовані в католіті та аноліті дріжджі при подальшому культивуванні мали кращий фізіологічний стан за рахунок більшої кількості клітин з бруньками вже на четверту годину культивування, вищого вмісту глікогену у клітинах та меншої кількості клітин, забарвлених метиленовим синім, на завершення процесу. Показано, що кількість нагромаджених дріжджів була більшою за умови використання для регідратації електрохімічно активованої води, а регідратовані у католіті дріжджі мали найвищу питому швидкість розмноження серед досліджуваних зразків.The efficiency of electrochemically activated water application for the rehydration of dry alcohol yeast species Saccharomyces cerevisiae has been investigated. It was found that rehydrated in catholyte and anolytic yeast had better physiological state at subsequent cultivation due to a large number of cells with buds already at the fourth hour of cultivation, higher glycogen content in cells and a smaller number of cells stained with methylene blue to complete the process. It was shown that the concentration of yeast cells was higher when electrochemically activated water used for rehydration, while rehydrated in the catholyte yeast had the highest specific reproduction rate among the samples studied.88-93ukсухі спиртові дріжджірегідратаціякатолітанолітгенеративна активністьdry alcohol yeastrehydrationcatholyteanolytegenerative activityВплив умов регідратації сухих дріжджів на їх активністьThe influence of the rehydration conditions of dry yeast on its activityArticle© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018© Паляниця Л. Я., Березовська Н. І., Косів Р. Б., Зуб Н. О., 20186The influence of the rehydration conditions of dry yeast on its activity / L. Ya. Palianytsia, N. I. Berezovska, R. B. Kosiv, N. O. Zub // Chemistry, Technology and Application of Substance. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2018. — Vol 1. — No 1. — P. 88–93.