Вибір основних параметрів скануючого телевізійного стереомікроскопа - Грицьків, З. Д.; Туркінов, Г. О.; Шклярський, В. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Проведено аналіз скануючої системи телевізійного стереомікроскопа з двома рознесеними скануючими електронно-променевими трубками та двома об’єктивами з паралельними оптичними осями, зміщеними відносно осей скануючих трубок. Визначено зв’язок між геометричними параметрами системи та глибиною зони стереобачення. Визначена залежність мінімальної розрізнюваної віддалі по глибині рельєфу досліджуваного об’єкта від роздільних здатностей кінескопа відтворюючого пристрою, скануючих трубок, оптичної системи та верхньої частоти смуги пропу скання каналу відеосигналу.

Analysis of television stereomicroscope scanning System with two displaced cathode-ray tubes and two objectives with parallel optical axes displaced relatively scanning cathode-ray tubes, is performed. Interrelationship between geometrical Parameters of the System and depth of stereotelevision zone is determined. Influence of spatial resolution of display unit picture tube, scanning cathode-ray tubes, optical System, and limit frequency of Videosignal channel bandwidth, on minimal distinguished distance along object relief is shown.
Keywords: 621.37.139.001; 621.397.133