Stability of the vector-borne disease model with direct transmission using Boubaker polynomials approach - Ібріхич, О.; Зін, Р.; Луартассі, Ю.; Медаргрі, І.; Ibrihich, O.; Zine, R.; Louartassi, Y.; Medarhri, I. (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У цій статті заглиблюємося в аналіз епідемічної моделі трансмісивного захворювання. Наше дослідження зосереджено на використанні базової версії моделі звичайних диференціальних рівнянь (ЗДР) для опису динаміки передачі захворювання. Зокрема, прагнемо вивчити довгострокову поведінку та властивості рішень моделі, використовуючи новий аналітичний підхід, відомий як схема розкладання поліноміів Бубакера (BPES). Крім того, на доповнення до нашого теоретичного аналізу проводимо числове моделювання, щоб забезпечити більш практичний погляд на епідемію.

In this paper, we delve into the analysis of an epidemic model for a vector-borne disease. Our study focuses on utilizing a baseline version of the ordinary differential equations (ODE) model to capture the dynamics of the disease transmission. Specifically, we aim to study the long-term behavior and properties of the model's solutions using a novel analytical approach known as the Boubaker polynomial Expansion Scheme (BPES). Furthermore, to complement our theoretical analysis, we conduct numerical simulations to provide a more practical perspective on the epidemic.
Стійкість моделі трансмісивних хворіб із прямою передачею з використанням підходу поліномів Бубакера
Keywords: малярія; епідемічні моделі; переносні; стійкість; поліном Бубакера; malaria; epidemic models; vector-borne; stability; Boubaker polynomial