Вимушена міграція як наслідок порушених прав - Павлів-Самоїл, Н. П.; Pavliv-Samoyil, N. P.; Павлив-Самоил, Н. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Стаття присвячена розкриттю питання порушених прав, що змушує до міграції, – порушення права на безпечне для життя і здоров’я навколишнє природне середовище, належні, безпечні і здорові умови праці, проживання, навчання, свободи політичних переконань, рівності за національною ознакою, розмежування понять вимушено переселені особи та вимушені мігранти. Обґрунтовано визнання першоосновою для причини вимушеної міграції, порушення прав людини та громадянина.

This article deals with issue of the violated rights that forces them to migrate - violation of the right to live in a safe and ecologically balanced environment, appropriate, safe and healthy conditions for work, residence, education, freedom of political convictions, ethnic equality, etc. Divides the notions of the forcibly resettled persons and forced migrants. Substantiates recognition of the causes of forced migration violation of human and civil rights as the key factor.

Статья посвящена раскрытию вопрос нарушенных прав, вынуждает к миграции - нарушение права на безопасную для жизни и здоровья окружающую природную среду, надлежащие, безопасные и здоровые условия труда, проживания, обучения, свободы политических убеждений, равенства по национальному признаку и тому подобное. Разграничение понятий вынужденно переселенные лица и вынужденные мигранты. Обосновывается признание первоосновой для причины вынужденной миграции, нарушения прав человека и гражданина.
Forced migration as te result of violated rights
Вынужденная миграция как следствие нарушенных прав
Keywords: міграція; вимушена міграція; права людини і громадянина; порушення прав; міграційний рух; migration; forced migration; human and civil rights; violation of rights; migration movement; миграция; вынужденная миграция; права человека и гражданина; нарушения прав; миграционное движение; 340.1