Метод вимірювання енергетичної ефективності обчислень на графічному ядрі - Олещук, О. В.; Попель, О. Є.; Копитчук, М. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Запропоновано метод вимірювання енергетичної ефективності обчислень на CPU і GPU, який не потребує спеціалізованого вимірювального обладнання. За результатами проведених експериментів порівняно ефективність обчислень на CPU і на GPU з погляду енерговитрат. This paper proposes a method for measuring the energy efficiency of computing on CPU and GPU, which does not require specialized instrumentation. The results of the experiments carried out to the comparison of the calculation effectiveness on the CPU and GPU in terms of energy consumption.
The method of measuring of the energy effectiveness of calculations in graphical core
Keywords: зелені технології; паралельні обчислення; GPU загального призначення; технологія CUDA; green technology; parallel computing; general purpose GPU; technology CUDA