Основи металогістичних відношень в метасистемі - Гронська, П.С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Визначено вихідні положення стосовно предмета, об’єкта, методу металогістики. Подаються властивості металогістичних потоків, рівні перетворення матерії, постулати динаміки відкритої системи, гіпотези пов’язування мікро- та макрорівнів метасистеми. The main issuers of metalogistic object and methods are shown in the article. The author explains us the characteristics of metalogistics flows, levels of transformation, dynamic principles of the opened system.