Дослідження статистики мереж громадського транспорту найбільших міст західного регіону України - Пасічник, В. В.; Іванущак, Н. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Наведено систематичний огляд статистичних властивостей мереж ГТ чотирьох міст західного регіону України: Львова, Тернополя, Івано-Франківська та Чернівців, розглянута топологія, локальні та глобальні характеристики цих мереж. Продемонстровано, що розподіл ступенів вузлів підпорядковується степеневому закону p(k) ~k-g в L-просторі та експоненційному p(k) ~ exp(-ak) у Р-просторі. This work deals with a systematical review of the statistical properties of public transport networks of four cities of Ukraine: Lviv, Ternopil, Ivano-Frankivsk and Chernivtsi, there are considered topology, local and global characteristics of these networks. There was demonstrated that the degree distribution of nodes subjects to power law in L-space and exponential law in P-space.
Keywords: мережі громадського транспорту; розподіл ступенів; коефіцієнт розгалуження; середня міжвузлова відстань; public transport networks; degree distribution; branching factor; average internode distance