З історії розвитку термометрії - Крись, Наталія; Домінюк, Тарас (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Простежено набуття людством знань про поняття “температура". Показано труднощі у визначенні самого терміна “температура”, а також у точності і встановленні єдності температурних вимірювань. Рассказывается об обретении человечеством знаний о понятии «температура». Показаны трудности в определении самого термина “т&чпература”, а также в точности и установлении единства температурных измерений. It is told about process of a finding by mankind of knowledge about concept of temperature. The difficulties in definition of the term "temperature", and also in accuracy and establishment of unity of temperature measurements are shown.
Keywords: 539.226