Дослідження впливу діоксиду сульфуру на динаміку приросту хлорофілсинтезуючих мікроводор - Дячок, В. В.; Гуглич, С. І.; Катишева, В. В.; Dyachok, V. V.; Huhlych, S. I.; Katysheva, V. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Досліджено вплив діоксиду сульфуру на швидкість приросту хлорофілсинтезуючих мікроводоростей. Отримано експериментальні залежності приросту біомаси залежно від концентрації діоксиду сульфуру. Експериментальні дані опрацьовано на основі теорії Лайнуівера-Берка та визначено основні кінетичні константи процесу. Встановлено зворотне неконкурентне інгібіювання діоксидом сульфуру приросту хлорофіл- синтезуючих мікроводоростей.

The effect of SO2 on the rate of growth chlorophyllsynthesizing microalgae has been studied. The experimental dependence of growth of biomass, depending on the concentration of a sulfur dioxidehas been obtained. The experimental data based on the kinetics of enzymatic catalysishas been processedand a graphic by Laynuiver-Burke on which the kinetic constants are based has beengraphed. The reversible, non-competitive inhibition have been established.
Research on the effect of a sulfur dioxide on the dynamics of population growth of chlorophyll-synthesizing microalgae
Keywords: фотосинтез; діоксид сульфуру (SO2); мікроводорості; дифузія; математична модель; кінетика; ферментативний каталіз; інгібітор; photosynthesis; sulfur dioxide (SO2); microalgae; diffusion; mathematical model; kinetics; enzymatic catalysis; inhibitor; 628. 54