Алгоритмічне та програмне забезпечення системи моделювання та аналізу процесу сушіння капілярно-пористих матеріалів - Соколовський, Я.; Крошний, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Сформульовано математичну модель тепломасоперенесення та деформування капілярно-пористих матеріалів під час сушіння. У межах об’єктно-орієнтованого підходу розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення для чисельної реалізації отриманої моделі. In the article is formulated a mathematical model of heat and mass transfer and deformation of capillary-porous materials during drying. In the object-oriented approach developed algorithmic and software for numerical realization of the obtained model.
Keywords: математична модель; програмне забезпечення; капілярно-пористий матеріал; тепломасоперенесення; деревина; метод скінченних елементів; mathematical model; software; capillary-porous material; heat and mass transfer; wood; finite element method