Структурні перетворення порошку форстериту в присутності йонів Сr - Борщишин, І. Д.; Луцюк, І. В.; Кочубей, В. В.; Соляк, Д. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Встановлена можливість одержання керамічних порошків форстеритового складу, легованих оксидом хрому. Досліджено, що введення йону Сr3 + до складу гелеутворювального розчину приводить до структурних змін, які дають змогу отримати монофазний порошок із високим ступенем кристалічності. The possibility of ceramic powder with forsterite composition alloyed by chromium oxide obtaining is determined. It was investigated that introducing of ion Сr 3+ to the gel formationg solution composition results to structural change permitting to obtain monophase powder with high of crystallinity.
Keywords: керамічні порошки; ступень кристалічності; ceramic powder; high of crystallinity