Між Антантою та більшовицькою Росією: основні напрями зовнішньої політики ЗУНР у 1920–1923 рр. - Литвин, Надія (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Показана реорганізація зовнішньополітичної служби Західно-Української Народної Республіки після еміграції її уряду до Відня, проаналізовано взаємини галицької дипломатії з країнами Антанти, Чехословаччиною, радянськими республіками, Україною і Росією на початку 20-х рр. ХХ ст. The article showed the reorganization of the foreign policy service of the West Ukrainian National Republic after emigration of its government to Vienna, analyzed the relationship between Galician diplomacy with the countries of the Entente, Czechoslovakia, the Soviet republics of Ukraine and Russia in the early 20-ies of XX century.
Between Entente and bolshevik Russia: main trends in foreign policy of WUNR (West Ukrainian National Republic) in 1920–1923 years
Keywords: Західно-Українська Народна Республіка; дипломатія; зовнішня політика; Антанта; Чехословаччина; West Ukrainian National Republic; diplomacy; foreign policy; Entente; Czechoslovakia