Польські репресії проти народу Галичини у 30-х рр. XX ст. - Савченко, О. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Досліджено дії польських властей проти українського населення, політику Польщі на окупованих західноукраїнських землях, тобто наймасштабніші з часу приєднання Галичини до Польщі репресивні методи проти української людності, відомі як “пацифікація” або “умиротворення”. The actions of Polish authorities are explored against the Ukrainian population, policy of Poland on the occupied western Ukrainian earths, the strongest since tacking of Galichina to Poland repressive methods against Ukrainian population, that the name “pacification”.