Дослідження енергетичної ефективності графічних прискорювачів фірми NVIDIA - Олещук, О. В.; Попель, О. Є.; Копитчук, М. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Детально розглянуто енерговитрати під час виконання обчислень на CPU і GPU. Подано математичний апарат для обчислення питомої енергетичної ефективності й проведено експерименти, що дають змогу порівняти енергетичну ефективність CPU і GPU, а також виявити її залежність від певних параметрів програмної реалізації. Energy consumption of calculations in CPU and GPU is considered in the article. The mathematical apparatus for calculating the share of energy efficiency and made a series of experiments that allow to compare the energy efficiency of CPU and GPU, as well as identify its dependence on a number of parameters of program implementation.
Study of energy efficiency firm NVIDIA graphics accelerators
Keywords: зелені технології; паралельні обчислення; GPU загального призначення; технологія CUDA; green technology; parallel computing; general purpose GPU; technology CUDA