Термінологічна орфографія: трансакція чи транзакція? - Вознюк, Геннадій; Ментинська, Ірина (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Статтю присвячено правописним проблемам сучасної української термінології, зокрема питанням транслітерації та правопису запозичених термінів. Конкретну увагу звернено на використання терміноодиниці трансакція, зважаючи на три лінгвістичні аспекти – лексичний, фонетичний, словотвірний. The article deals with problems of the modern Ukrainian spelling terminology, including the question of transliteration and spelling of borrowed terms. Specific attention is paid to the use of terminological unit transaction, considering three linguistic aspects – lexical, phonetic, derivational.
Keywords: українська термінологія; проблеми транслітерації; трансакція; лексичний аспект; фонетичний аспект; словотвірна структура; орфографічна норма; мовна традиція; Ukrainian terminology; the problem of transliteration; transaction; lexical and phonetic aspects; derivational structure; spelling norms; language tradition