Історія становлення фонду бібліотеки Львівської політехніки та приватних колекцій - Бєлоус, І. О. (Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2010)
У доповіді розкрито історію становлення фонду книгозбірні Львівської політехніки. Висвітлено принципи формування фондів бібліотеки за 165-річний період розвитку. Охарактеризовано джерела формування та склад книжково-журнального фонду як за видовими ознаками так і за тематикою. Подаються результати досліджень довоєнного іноземного фонду бібліотеки, зокрема приватних колекцій бібліофілів, що зберігаються в фондах бібліотеки Львівської політехніки. Висвітлено роль особових бібліотек у формуванні фонду бібліотеки.