Дослідження впливу кореляції результатів спостережень на непевність коефіцієнтів та прогнозованих значень лінійної регресії - Дорожовець, М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Подано результати досліджень впливу взаємної кореляції результатів спостережень на стандартну непевність коефіцієнтів та прогнозованих значень лінійної регресії. Наведено аналітичні вирази для обчислення стандартних непевностей цих величин залежно від виду автокореляційної функції результатів спостережень. Представлены результаты исследований влияния взаимной коррелированности результатов наблюдений на стандартную неопределенность коэффициентов и прогнозируемых значений линейной регрессии. Приведены аналитические выражения для вычисления стандартных неопределенностей этих величин в зависимости от вида автокорреляционной функции результатов наблюдений. In the article the results of studies of the influence of the mutual correlation of the observations to the standard uncertainty of coefficients and forecasted values of linear regression are represented. The analytical expressions for enumerating the standard uncertainties of these values in the dependence form the autocorrelation function of the observations are given.