Модернізація економіки і суспільства: аксіологічний, соціогуманістичний та інтелектуально-інноваційний контексти - Вовканич, С.; Шульц, С. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2011)
Процеси модернізації взагалі і потенціалу промислового підприємства зокрема розглядаються як суспільні нововведення, природа першоджерел яких – інформаційна. У цьому контексті аналізуються якісні (ціннісні) характеристики знань, інформації з позиції суголосності (гармонізації, негентропії) багатовекторних вимірів сучасних складових національної ідеї, реалізації інноваційної моделі розвитку України та побудови її постіндустріальної економіки. Пропонуються практичні показники щодо комплексного оцінювання соціальної інформації, знань в системі сформованого імперативу модернізації як на підприємствах (в регіонах), так і в суспільному житті країни (нації). The processes of modernization in general and the industrial enterprise and its potential in particular are discussed as the social innovations that are informational in their nature. In this context the qualitative (valuable) characteristics of knowledge and information are analyzed from the position of harmonization (negentropy) of multivectoral dimensions of modern components of the national idea, realization of the innovation model of Ukraine development and their postindustrial economy building. The practical recommendations concerning the complex estimation of the social information, knowledge, in the system of developed imperative of modernization both at the enterprises (in the regions) and in the social life of the country (nation) are proposed.
Keywords: модернізація економіки; інтелектуалізація суспільства; оцінювання інформації; види модернізації промислового потенціалу; modernization of economy; intellectualization of society; evaluation of information; modernization types of industry potential