Екстракційне вилучення ріпакової олії в апаратах періодичної та безперервної дії - Семенишин, Є. М.; Троцьки, В. І.; Ковальська, Ю. В.; Шаповал, П. Й. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Виконано дослідження та аналіз механізму та кінетики екстракційного вилучення олії з насіння ріпаку. Розроблено математичні моделі екстрагування, які адекватно описують процес в умовах замкнутого періодичного та безперервного процесу різними розчинниками. Визначено кінетичні коефіцієнти. Executed researches and analysis of mechanism and kinetics of extraction of butter from raps seed. Developed mathematical models of extracting, which adequately describe a process in the conditions of the reserved batch and continuous process by different solvents. Determined kinetic coefficients.