Інноваційна політика в Україні: суперечності та шляхи їхнього подолання - Алімпієв, Є. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Вивчаються проблеми реалізації державної політики інноваційного розвитку економіки України. Великою мірою державне стимулювання інноваційних процесів гальмується суперечливістю програм та заходів, що пропонуються урядом для виве¬дення економіки на інноваційний шлях розвитку. Проаналізовано основні програмно- цільові документи уряду України щодо інноваційного розвитку, визначено окремі недоліки та суперечності цих заходів, запропоновано шляхи їхнього удосконалення. The article examines the problems of realization of government policy of innovative development of the Ukraine’s economy. In a greater measure government simulation of innovation processes is showed down by discrepancy of programs and actions which are proposed by the government for the transference of the economy on the innovative way of development. The article analyzes basic program-aimed documents of the Ukraine’s government about the innovation development, some disadvantages.