Маркетинг в сучасних інноваційних процесах - Шимура-Тиц, М. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Здійснено спробу відповісти на питання: якими є роль і значення маркетингу в сучасних інноваційних процесах. Представлено еволюцію моделі інновації, а також концепції інновації, що виступають в теорії маркетингу. На цьому тлі сформульовано основні залежності, які виступають одночасно між інновацією і маркетингом. Розкрито причини недооцінювання впливу маркетингу на інноваційні процеси, що відбуваються на підприємствах і створюваних ними мережах. The paper aims at showing the role and significance of marketing in contemporary innovation processes. The evolution of innovation model is presented, as well as the innovation concepts existing in marketing theory. The comparison of theses concepts has allowed for formulating basic dependences between innovation and marketing. Reasons of the lack of appreciation of marketing influence on innovation processes within firms and their networks are exposed.
Keywords: вертикальний і латеральний маркетинг; інновація; моделі інновацій; відкрита інновація; значення маркетингу; vertical and lateral marketing; innovation; models of innovations; an open innovation; value of marketing