Формування системно-комплексного підходу в оцінці рівня економічної безпеки підприємства - Хома, І. Б. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто формування системно-комплексного підходу щодо оцінки рівня економічної безпеки підприємства в умовах ринкових трансформацій та в аспекті управління інноваційними процесами в підприємницькому середовищі через систематизацію індикаторів досягнення і збереження економічної стабільності та прикладного застосування економіко-математичного моделювання для визначення оптимальної функції стратегічного управління підприємством за наявності мінімальних відхилень показників від нормативних значень. The process of the system-complex approach formation to an estimation of the economic safety level of the enterprise in the conditions of market transformations and in the context of the innovation processes management in the entrepreneurial medium is considered by the instrumentality of the indicators’ classification for the achievement and the preservation of economic stability, and of the applied using of economic-mathematical modeling for optimum function definition of strategic operation of business in the presence of the minimum deviations of the indicators from the normative values.
Keywords: системно-комплексний підхід; економічна безпека підприємства; рівень економічної безпеки; ринкові трансформації; індикатори економічної стабільності; принцип максимуму Понтрягіна; system-complex approach; economic safety of an enterprise; economic safety level; market transformation; indicators of economic stability; Pontrjagin’s maximum principle