Гомогенна нуклеація нанорозмірних фталоціанінових пігментів у присутності поверхнево-активних олігопероксидів - Шаповал, О.; Мітіна, Н.; Братичак, М.; Заіченко, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Досліджено метод отримання функціональних гідрофільних нано-частинок фталоціанінового пігменту гомогенною нуклеаціею із розчинів у Н2804 за участю поверхнево-активних олігомерів як темплатів. Показано можливість формування нанорозмірних частинок пігменту з реакційною функціональною оболонкою, що забезпечує високу седиментаційну стабільність їхніх водних суспензій.The study of technique of the obtaining functional hydrophilic phthalocyanine nanoparticles via homogeneous nucleation from their solution in H2SO4 with the participation of surface – active oligomers as templates is presented in the article. There was shown the possibility of the formation of nanoscale pigment nanoparticles with reactive functional shell providing their water suspension high sedimentation stability.
Keywords: органічні пігменти; гомогенна нуклеація; модифікація поверхні; поверхнево-активні олігопероксиди; organic pigment; homogeneous nucleation; surface modification; oligoperoxide surfactants