Проєкт культурно-видовищного центру на вул. Степана Бандери у м. Самборі, Львівської обл. - Застріжний, Олег Русланович; Zastrizhnyi, Oleh Ruslanovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою цієї роботи є створення архітектурного проєкту культурно-видовищного центру, що розташовуватиметься на вулиці Степана Бандери в місті Самбір. Проєкт спрямований на формування умов для функціонування сучасного багатофункціонального простору, який об’єднає культурну, освітню та громадську діяльність. Основна увага приділена архітектурним рішенням, що забезпечують гнучкість, багатоформатність та комфортність простору, інтегрованого у навколишнє середовище. Культурно-видовищний центр включає глядацькі зали, виставкові простори, зони відпочинку, зону коворкінгу та кафе. Така структура дозволяє проводити події різного формату — від кінопоказів до публічних заходів, залучаючи мешканців різного віку. При проєктуванні враховано архітектурно-планувальні та інженерні особливості ділянки, природно-кліматичні умови, принципи енергоефективності, інклюзивності, а також гармонійне поєднання з міським ландшафтом.

The purpose of this work is to create an architectural project of a cultural and entertainment center, which will be located on Stepana Bandera Street in Sambir. The project is aimed at creating conditions for the functioning of a modern multifunctional space that will combine cultural, educational and public activities. The main attention is paid to architectural solutions that ensure flexibility, multi-format and comfort of the space integrated into the environment. The cultural and entertainment center includes auditoriums, exhibition spaces, recreation areas, a co-working area and a cafe. Such a structure allows for holding events of various formats - from film screenings to public events, attracting residents of different ages. The design took into account the architectural, planning and engineering features of the site, natural and climatic conditions, the principles of energy efficiency, inclusiveness, as well as a harmonious combination with the urban landscape.
Architectural design of the cultural and entertainment center on Stepana Bandery Street in Sambir, Lviv region
Keywords: 6.191.00.00; культурно-видовищний центр; Самбір; багатофункціональний простір; архітектурне оточення; громадська інфраструктура; гнучке планування; cultural and entertainment center; Sambir; multifunctional space; architectural environment; public infrastructure; flexible planning