Імітаційні фактури: “сталактити” - Казанцева, Т. Є. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Розглянуто улюблену фактуру каменю і тиньку фасадів споруд періоду бароко - “сталактити”, розширення їхнього призначення від декорування безпосередньо водних споруд - фонтанів, каскадів тощо до відтворення на спорудах формальних чи змістових ознак води. Підкреслюється включення “сталактитів” до архітектурного словника епохи бароко і відповідне їх застосування в необарокових спорудах.