Державна підтримка венчурного бізнесу у світі - Терлецька, В. О.; Прокопенко, І. В.; Terletska, V. O.; Prokopenko, I. V. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2022)
Розкрито сутність венчурного бізнесу, його роль і значення. Визначено вагомість держави як одного із зацікавлених учасників ринку венчурного капіталу. Досліджено і сформовано цілі системи державного фінансування венчурної діяльності. Визначено і розкрито методи державного стимулювання венчурного фінансування. Розглянуто п’ять основних типів розподілу бюджетних ресурсів. Досліджено елементи системи державного стимулювання ринку венчурного капіталу в різних країнах на прикладах. Сфoрмовано систему організаційно-правових заходів державного стимулювання венчурного бізнесу в Україні на основі результaтів дoслідження вітчизняних і зарубіжних вчених.

The aim of the article is to reveal the essence of venture business, its role and significance. Identify the importance of the state as one of the interested participants in the venture capital market. Investigate and form the goals of the system of state financing of venture activities. Identify and disclose methods of state incentives for venture financing. Consider the five main types of budget allocations. Investigate the elements of the system of state incentives for the venture capital market in different countries on examples. To form a system of organizational and legal measures of state stimulation of venture business in Ukraine, based on the results of research of domestic and foreign scientists.
State support for venture business in the world
Keywords: венчурне фінансування; венчурний бізнес; інноваційні підприємства; інноваційні проєкти; venture financing; venture business; innovative enterprises; innovative projects; E; 22; 330.322; 330.131.7