Особливості формування конкурентних переваг підприємств машинобудівної галузі України із застосуванням систем CSRP - Данилович-Кропивницька, М. Л.; Поплавська, Ж. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
У сучасних умовах міжнародної конкуренції перед Україною постає стратегічне завдання-збереження конкурентоспроможності машинобудівної галузі. Проведений аналіз сучасного стану галузі показав, що в ланцюжку "витрати-ціна-якість-інновації-швидкість, реагування на мінливі запити споживачів", Україна засвоїла лише перші три ланки, а сучасні виклики якраз вимагають концентрації на двох останніх. Їх виконання можливе на основі впровадження сучасних моделей управління діяльністю підприємства - інформаційних систем планування ресурсів ERP та планування ресурсів, синхронізоване з покупцем CSRP, які формують незаперечні конкурентні переваги. In today's international competition to fase Ukraine's strategic goal - to preserve the competitiveness of machine-building.The analysis of thecurrent state of the field showed that the chain of "cost-price-quality-innovation-speed response to changing customer needs," Ukraine has mastered only the first three levels,but the challenge just require a concentration on the last two.Their performance is possible through introduction of management of the company - information systems and resource planning ERP resource planning, synchronized with the buyer CSRP, which form the irrefutable competitive advantage.