Адміністративно-правові відносини при здійсненні державного фінансового адміністрування національним банком України - Бортник, Н. П.; Єсімов, С. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянуто теоретичні аспекти регулювання адміністративно-правових відносин під час здійснення державного фінансового адміністрування Національним банком України. Проаналізовано вплив Національного банку України на формування державної фінансової та інвестиційної політики, регуляторну діяльність у сферах грошового обігу, клірингу, в забезпеченні стабільності національної грошової одиниці. Рассматриваются теоретические аспекты регулирования административно- правовых отношений при осуществлении государственного финансового администрирования Национальным банком Украины. Анализируется влияние Национального банка Украины на формирование государственной финансовой и инвестиционной политики, регуляторная деятельность в сферах денежного обращения, клиринга, в обеспечении стабильности национальной денежной единицы. In the article the theoretical aspects of the regulation of administrative legal relations regarding state financial administration of the National Bank of Ukraine. Analyzed the impact of the National Bank of Ukraine on the formation of public financial and investment policies, regulatory efforts in the areas of monetary, clearing, to ensure stability of the national currency.
Административно-правовые отношения при осуществлении государственного финансового администрирования национальным банком Украины
Administrative and legal relations in public financial management implementation national bank of Ukraine
Keywords: адміністративно-правові відносини; державне фінансове адміністрування; Національний банк України; административно-правовые отношения; государственное финансовое администрирование; Национальный банк Украины; administrative legal relations; public financial management; the National Bank of Ukraine