Возможности мобильных геофизических технологий при поисках и разведке нефти и газа - Левашов, С. П.; Якимчук, Н. А.; Корчагин, И. Н. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2011)
Мобильная геофизическая технология включает метод обработки данных дистанционного зондирования Земли (ДЗЗ), картирование методом становления короткоимпульсного поля (СКИП), метод вертикального электрорезонансного зондирования (ВЭРЗ). Включение такой технологии в традиционный комплекс поисковых геолого-геофизических методов будет способствовать как минимизации финансовых затрат на решение нефтегазопоисковых задач, так и существенному сокращению времени на их практическую реализацию. Мобільна геофізична технологія включає спеціальний метод обробки даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ), картування методом становлення короткоімпульсного поля (СКІП), метод вертикального електрорезонансного зондування (ВЕРЗ). Включення такої технології в традиційний комплекс пошукових геолого-геофізичних методів буде сприяти як мінімізації фінансових витрат на вирішення нафтогазопошукових задач, так і істотного скорочення часу на їх практичну реалізацію. The mobile geophysical technology include a special method of the remote sensing data processing and interpreting, aerial mapping method of the forming short-pulsed electromagnetic field (FSPEF), method of vertical electric-resonance sounding (VERS). Inclusion of such technologies in traditional complex of exploration geological-geophysical methods will promote both minimization of the financial expenses on the oil and gas exploration problems solving, and essential reduction of time for their practical realization.
Можливості мобільных геофізичних технологій при пошуках і розвідці нафти та газу
Possibility of mobile geophysical technologies during oil and gas prospecting and exploration
Keywords: нефть; газ; данные ДЗЗ; технология; прямые поиски; обработка; геоэлектрические; нафта; газ; дані ДЗЗ; технологія; прямі пошуки; обробка; геоелектричні методи; oil; gas; satellite data; technology; direct prospecting; processing; geoelectric methods