Демократія в контексті персоніфікації політнко-владних відносин - Когут, Петро (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Висвітлено проблеми вдосконалення демократичного характеру політичних та владно-управ¬лінських відносин через поглиблення їх персоніфікації. Описано кризові явища в сучасній демократії, а також шляхи, форми і методи їх подолання. Обгрунтовано необхідність подальшого розвитку демократичних процесів на основі персонального політичного інтересу і визнання особи їх першоосновою. The problems of improvement of political, governement and managerial relationships and their democratic character and the issue of their personification are highlighted. The crises phenomena in modern democracy are disclosed as well as the ways, forms and methods of their overcoming. Necessity of further development of the democratic processes on the base of personal political interest is proved and a personality is recognized as their source