Інформаційна система придбання автомобілів в режимі онлайн - Петрів, Володимир Ігорович; Petriv, Volodymyr Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
У бакалаврській роботі проведено аналіз інформаційної системи придбання автомобілів в режимі онлайн. Ця бакалаврська робота присвячена створенню онлайн автосалону для зручного та швидкого вибору автомобілів для покупців. У роботі описано основні функціональні та нефункціональні вимоги до системи, а також використані технології та інструменти для її розробки. Система складається з клієнтської та серверної частин, що дає можливість користувачам вибирати автомобілі за різними критеріями, такими як марка, модель, рік випуску, об'єм двигуна та інші. Також в системі реалізовані можливості пошуку за ціною, наявністю та технічними характеристиками автомобілів. Для забезпечення безпеки та підтримки увімкнено систему онлайн-консультування зі спеціалістами, які можуть надати додаткову інформацію та консультації покупцям. Результати дослідження показали, що створення онлайн автосалону може бути ефективним інструментом продажу автомобілів, що може знизити витрати на маркетинг та збільшити кількість продажів. Інформаційна система придбання автомобілів в режимі онлайн є актуальною темою дослідження, оскільки сучасні технології та зростання популярності електронної комерції змінюють спосіб, яким люди здійснюють покупки автомобілів. Така система дозволяє покупцям здійснювати вибір автомобілів та здійснювати покупку зручним та швидким способом, уникнувши традиційного візиту до фізичного автосалону. Метою даного дослідження є створення ефективної інформаційної системи придбання автомобілів в режимі онлайн, яка буде забезпечувати користувачам можливість здійснювати інформований вибір та зручну покупку автомобіля. Дослідження включає аналіз основних функціональних та нефункціональних вимог до системи, використані технології та інструменти для її розробки, а також оцінку ефективності та переваг впровадження такої системи. У рамках дослідження було розроблено інформаційну систему, яка складається з клієнтської та серверної частин. Клієнтська частина системи забезпечує користувачам зручний інтерфейс для перегляду та вибору автомобілів. Користувачі можуть проводити пошук за різними критеріями, включаючи марку, модель, рік випуску, об'єм двигуна та інші технічні характеристики. Також у системі реалізовані можливості пошуку за ціною, наявністю автомобілів та технічними характеристиками. Серверна частина системи відповідає за обробку запитів користувачів, збереження та керування базою даних автомобілів, а також забезпечення безпеки та захисту інформації. Для забезпечення безпеки та підтримки користувачів у систему включено систему онлайн-консультування зі спеціалістами, які можуть надати додаткову інформацію та консультації покупцям.Результати дослідження свідчать про те, що створення інформаційної системи придбання автомобілів в режимі онлайн є перспективним та ефективним інструментом продажу автомобілів. Впровадження такої системи може допомогти автодилерам та продавцям знизити витрати на маркетинг, збільшити кількість продажів та поліпшити задоволеність покупців. Окрім того, така система дозволяє покупцям зекономити час і зусилля, забезпечуючи їм доступ до широкого асортименту автомобілів та зручність при придбанні.Тому, дане дослідження вносить важливий внесок у розвиток електронної комерції та автомобільної індустрії, показуючи потенціал та переваги використання інформаційної системи придбання автомобілів в режимі онлайн.

In the bachelor's work, an analysis of the information system for the purchase of cars online was carried out. This bachelor's work is devoted to the creation of an online car showroom for a convenient and quick choice of cars for buyers. The work describes the main functional and non-functional requirements for the system, as well as the technologies and tools used for its development. The system consists of client and server parts, which allows users to choose cars according to various criteria, such as brand, model, year of manufacture, engine capacity, and others. The system also implements search capabilities by price, availability and technical characteristics of cars. For safety and support, an online consultation system is enabled with specialists who can provide additional information and advice to buyers. The results of the study showed that creating an online car dealership can be an effective tool for selling cars, which can reduce marketing costs and increase the number of sales. Online car purchasing information system is a hot topic of research as modern technology and the rise of e-commerce are changing the way people shop for cars. Such a system allows buyers to choose cars and make a purchase in a convenient and fast way, avoiding a traditional visit to a physical car dealership. The purpose of this study is to create an effective information system for purchasing cars online, which will provide users with the opportunity to make an informed choice and convenient purchase of a car. The study includes an analysis of the main functional and non-functional requirements for the system, the technologies and tools used for its development, as well as an assessment of the effectiveness and benefits of implementing such a system. As part of the research, an information system consisting of client and server parts was developed. The client part of the system provides users with a convenient interface for viewing and selecting cars. Users can search by various criteria, including make, model, year of manufacture, engine displacement and other specifications. The system also implements search capabilities by price, availability of cars and technical characteristics. The server part of the system is responsible for processing user requests, saving and managing the car database, as well as ensuring the security and protection of information. To ensure the safety and support of users, the system includes an online consultation system with specialists who can provide additional information and advice to buyers. The results of the study indicate that the creation of an information system for purchasing cars online is a promising and effective tool for selling cars. Implementing such a system can help car dealers and sellers reduce marketing costs, increase sales and improve customer satisfaction. In addition, such a system allows buyers to save time and effort, providing them with access to a wide range of cars and convenience when purchasing. Therefore, this study makes an important contribution to the development of e-commerce and the automotive industry, showing the potential and advantages of using an information system for purchasing cars in the mode online.
Information system for purchasing cars online
Keywords: 6.126.00.01