Ритуал як форма біологічної і соціальної комунікації - Слуцька, Юлія (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Ритуал можна розглядати як своєрідну комунікацію. В роботі робиться спроба розглянути ритуалізовану поведінку тварин як комунікацію, що пізніше ввійшла в людську культуру і була перетворена нею. Досліджується архаїчний ритуал як комунікація між різними пластами буття.
Ritual as a form of biological and social communication
Keywords: комунікація; ритуал; архаїчний ритуал; філогенез