Використання системного підходу при аналізі діяльності ВНЗ - Тимченко, А. А.; Заспа, Г. О.; Гресько, С. О. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
В статті розглядаються результати застосування системного підходу до аналізу проблеми підвищення ефективності діяльності ВНЗ як виробничої системи інформаційного типу та якості її результатів. Застосування системного підходу здійснюється в 3 етапи – систематизація, формалізація і використання поняття "система", цілеорієнтація та розвиток. Дано результати застосування системного підходу до аналізу якості підготовки фахівців.In this article the system approach to higher education organization effectiveness increase analysis use results are considered. System approach use is done in three stages – systematization, formalization and concept of system use, goal-orientation and development. The results of system approach use to training quality analysis is given.
Keywords: системний аналіз; системний підхід; навчальний процес; якість та ефективність; system analysis; system approach; study process; quality and effectiveness.