Впорядкування термінології, пов’язаної з коченням еластичного колеса - Миськів, Т. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглянута проблема щодо використання в різних джерелах суперечної термінології, пов’язаної з коченням еластичного колеса. Сюди належать відстань від осі колеса до поверхні; радіуси колеса під час вільного кочення, приводу чи гальмування; проковзування відного та гальмівного коліс. The problem in using different sources disputable terminology associated with rolling elastic wheel is considered. These include: the distance from the axis of the wheel to the surface, the radius of the wheel during the free rolling, drive or braking, driving and braking slip wheels.
Keywords: кочення еластичного колеса; суперечна термінологія; rolling elastic; disputable terminology