Новітня термінологія та номенклатура в хімії (до 100-річчя від дня народження професора А. М. Голуба) - Голуб, Олесь; Корнілов, Михайло; Ісаєв, Сергій (Видавництво Львівської політехніки, 2018)
У статті викладено найважливіші вимоги до новітньої української хімічної термінології та номенклатури; підкреслено важливість систематизації назв хімічних елементів та назвоутвори хімічних сполук, максимально наближених до вимог міжнародних терміносистем і правил номенклатури, згідно із правилами українського правопису й культури мови.

The most important requirements for the modern Ukrainian chemical terminology and nomenclature are discussed; it is emphasized the importance of systematizating of chemical element names and name formation of chemical compounds in close dependence of the requirements of international terminology and nomenclature, in accordance with the rules of Ukrainian orthography and language culture.
Keywords: українська мова; хімічний елемент; проста речовина; хімічна сполука; хімічна термінологія і номенклатура; Ukrainian language; chemical element; elemental substance; chemical substance; chemical terminology and nomenclature; 001.4; 006.72.54