Інформаційна технологія адаптивного управління підприємством з використанням слабких сигналів - Назаркевич, Ганна Ярославівна (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
У дисертаційній роботі розв’язано актуальну науково-прикладну задачу в галузі інформаційних систем та технологій – розроблення нових і вдосконалення існуючих методів, моделей та програмно-апаратних засобів інформаційної технології адаптивного управління підприємством з використанням слабких сигналів. Розроблено інформаційну технологію адаптивного управління підприємством з використанням слабких сигналів. Проведено аналіз методів та засобів адаптивного управління смарт-підприємством з використанням слабких сигналів. Невизначеність та наявність ризиків виявлення слабких сигналів є неминучими при управлінні смарт-підприємством. Тому виникає необхідність розробити методи адаптивного управління, які би забезпечували гнучкість підприємства, його рентабельність та формування якісних даних, їх збору, обробки та збереження, застосування хмарних сховищ та технологій, використання апаратних рішень. Удосконалено методи аналізу ієрархій при побудові функцій управління смарт-підприємством. The dissertation solves an urgent scientific and applied problem in the field of information systems and technologies - the development of new and improvement of existing methods, models, software and hardware of information technology for adaptive enterprise management using weak signals. The information technology for adaptive management of an enterprise using weak signals is developed. An analysis of methods and means of adaptive management of a smart enterprise using the detection of weak signals is carried out. Uncertainty and the presence of risks in detecting weak signals are inevitable when managing a smart enterprise. Therefore, there is a need to develop methods of adaptive management that would ensure the flexibility of the enterprise, its profitability and the formation of highquality data at the enterprise, their collection, processing and storage, the use of cloud storage and technologies, and the use of hardware solutions. The methods of hierarchy analysis in the construction of smart enterprise management functions have been improved.
Information technology of adaptive enterprise management using weak signals
Keywords: система управління, інтелектуальна система, бізнесаналітика, бюджетні ресурси, економіко-математична модель, смартпідприємства, публічні інформаційні технології, ризики, атаки, цілі, прогнозування, часові ряди, оптимізація, базові моделі, пошукова система, рекомендаційні системи, оцінки експертів, управління підприємством, автоматизована система управління, інтелектуальні засоби, підтримка прийняття рішень, інтернет-магазин, смарт-системи, смарт-підприємства, публічні фінанси, поведінкові фінанси територіальні громади технології бюджетування, фінансові результати, чистий фінансовий результат, часовий ряд, економетричні методи прогнозування, management system, intelligent system, business analytics, budget resources, economic and mathematical model, smart enterprises, public information technologies, risks, attacks, goals, forecasting, time series, optimization, basic models, search engine, recommendation systems, expert assessments, enterprise management, automated management system, intelligent tools, decision support, online store, smart systems, smart enterprises, public finance, behavioral finance, territorial communities, budgeting technologies, financial results, net financial result, time series, econometric forecasting methods; 005.5: 004.383.8(043.5)