Дослідження впливу режиму електродугового зварювання на будову зони сплавлення сірих чавунів - Палаш, В. М.; Дзюбик, А. Р.; Ступницький, Т. Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Виконано дослідження зони сплавлення зварних з’єднань, що отримуються під час електродугового зварювання сірих чавунів сталевим дротом у вуглекислому газі без попереднього підігрівання. Показано, що величина ділянок відбілу, їх конфігурація, а також особливості первинної і вторинної структур істотно залежать від параметрів термічного циклу. Запропоновано технологічні шляхи зменшення ділянок відбілу. Research of area of alloy of the welded connections which turn out at electro- arc welding of grey cast-irons by a steel wire in carbon dioxide without the previous heating is conducted. It is shown that size of areas of ledeburyt, their configuration, and also the features of primary and second structure substantially depend on thermal cycle indexes. The technological ways of diminishing of areas of ledeburyt are offered.