Удосконалення державного управління розвитком маркетингу природних монополій - Алєксєєв, І. В.; Князь, С. В.; Талатура, І. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Сьогодні підприємства, які є природними монополіями, здійснюють виробничо- господарську діяльність без урахування характеру попиту на їхні послуги з боку споживачів. Це в комплексі з іншими факторами значною мірою зумовлює завищення цін на послуги природних монополій і не сприяє покращанню умов надання послуг. У статті виокремлено напрями і, в їхніх межах, заходи щодо удосконалення державного управління розвитком маркетингу природних монополій. For today enterprises which are natural monopolies carry out production activity without taking into account character of demand on their services from the side of users. It in a complex with other factors to a great extent predetermines overstating of prices on services of natural monopolies and is not instrumental in the improvement of terms of grant of services. In the article directions are selected and, in their scopes, measures on the improvement of state administration by development of marketing by natural monopolies on bases of development of marketing.