Спадковість сприйняття трансцендентного в контексті cхіднохристиянської богословсько-естетичної традиції, платонізму і неоплатонізму - Матицин, Олексій (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
У роботі досліджуються окремі аспекти філософії Платона та неоплатоніків і окреслюються моменти їх поєднання з богословсько-естетичною традицією та духовними практиками східного християнства. Аналізуються ключові елементи цієї взаємодії. In this article the author discusses some aspects of the philosophy of Plato and Neo-Platonism, and the elements of their combination with theological and aesthetic traditions and spiritual practices of Eastern Christianity. Also the author analyzes the key elements of this interaction.
The heredity of perception of the transcendent in the context of Eastern Christian theological-esthetic tradition, Platonism and Neoplatonism
Keywords: ісихазм; християнський містицизм; образ; ідея; християнська культура; східнохристиянське богослов’я; Christian mystics; Christian culture; Eastern Christian Theology; idea; icon