Аналіз навчальних платформ для осіб з особливими потребами - Чущак, Ігор; Андруник, Василь (Національний університет «Львівська політехніка», 2024)
Ефективність соціалізації осіб із особливими потребами значно підвищується через процес навчання. Використовувані інформаційні технології для підтримки освітнього процесу таких осіб повинні враховувати їхні унікальні особливості психофізичного розвитку. Важливою складовою є створення оптимального комунікаційного середовища та розвиток соціальних навичок, що необхідно для повноцінного залучення учнів зі спеціальними потребами до освітнього процесу. Аналіз світового досвіду в області інформаційних технологій дозволить визначити перспективні напрямки розвитку таких технологій, зокрема у створенні освітньої платформи для осіб із конкретними потребами. The education process plays a significant role in increasing the socialization of individuals with specific needs. The information technologies to used support the education of such individuals should take into account their unique psycho-physical development characteristics. Creating an optimal communicative environment and developing the social skills necessary for the full involvement of students with special needs in the education process is an important component. Through the analysis of global experience in the field of information technologies, it is possible to identify promising directions for the development of such technologies, especially in creating an educational platform for individuals with specific needs.
Analysis of educational platforms for individuals with special needs
Keywords: інформаційні технології; навчальна платформа; комунікаційні технології; інформаційні засоби; освітнє середовище, information technologies; educational platform; communication technologies; information tools; educational environment.; 004.9