Атаки на генератори псевдовипадкових чисел - Мандрона, М.; Гарасимчук, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто використання псевдовипадкових чисел у системах захисту інформації. Побудовано класифікацію атак на генератори псевдовипадкових чисел, яка дає змогу розробникам ефективно запобігати атакам, усувати їх наслідки, зміцнюючи тим самим безпеку системи.The paper discusses and analyzed the use of pseudorandom numbers in the systems of protection. The proposed a classification of attacks on pseudorandom number generators that will allow professionals to effectively prevent the attacks, eliminate their effects, thus strengthening the security systems that use data generators.
Keywords: атака; генератор псевдовипадкових чисел; зловмисник; криптоаналіз; стійкість; криптосистема; attack; the generator of pseudorandom numbers; the attacker; cryptanalysis; resistance; cryptosystem