Дослідження швидкості збіжності методу мінімальних нев'язок у системах адаптивної обробки сигналів передачі даних - Михальчан, В. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Проведено дослідження швидкості збіжності алгоритму навчання адаптивних нерекурсивних фільтрів на основі методу мінімальних нев'язок. Отримано порівняльні оцінки розглянутого методу з методом якнайшвидшого спуску. The researches of rate of convergence to the decision of training algorithm of adaptive nonrecursive filters are carried out on the basis of minimum discrepancies method. The comparative appraisals of considered method with a steepest descent method are obtained.